Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

Työpajat

pajat1.jpgpaja3.jpgpaja2.jpg

Monien taidenäyttelyiden ohessa järjestetään työpajoja lapsille. Pajoissa on muun muassa opeteltu huovuttamista ja grafiikan painomenetelmiä sekä tehty pieniä veistoksia ja kolmiulotteisia kortteja. Yleensä työpajan teema liittyy jotenkin meneillään olevaan näyttelyyn.

Työpajatoiminnan tavoitteena on syventää näyttelykokemusta. Työpajan ohjaaja kertoo lapsille näyttelyn teoksista ja johdattelee lapsia miettimään taiteen tekemistä ja kokemista. Samalla innostetaan lasta olemaan itsekin luova. Se on helppoa, kun edessä on kaikenlaisia jännittäviä askartelutarvikkeita, joihin voi tarttua saman tien!

Työpaja on eräänlainen tarinatuokio. Sen lisäksi, että lapsi pääsee itse luomaan ja puuhaamaan, lapselle pyritään opettamaan yhdessä tekemistä ja toisen huomioimista. Työpajaan pyritäänkin saamaan yhteisöllinen ilmapiiri etenkin silloin, kun toimintaan osallistuu koulu- tai päiväkotiryhmä.

Ohjaajana toimii useimmiten taiteilija. Työpajan yhteydessä lapsille pidetään näyttelyn opastuskierros.

Työpajoja pidetään pääasiassa koulu- ja päiväkotiryhmille, mutta taidemuseo järjestää ajoittain myös kaikille avoimia työpajoja. Tulevista työpajoista tiedotetaan suoraan kouluille ja päiväkodeille. Suositeltava ryhmäkoko on noin viisitoista lasta.

Osallistuminen on normaalisti maksutonta. Joskus työpajoissa voi olla materiaalimaksu.

Tiedustele työpajoista Veturitallin infosta:

Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14,
24240 Salo

puh. +358(0)2 778 4892

s-posti: veturitalli@salo.fi