Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

selonen_300.jpg

Silja Selosen studionäyttely Sonata

Salon taidemuseon Veturitallin tornissa

26.5.-16.9.2018

Salon taidemuseo jatkaa Veturitallin tornissa varsinaissuomalaisen taiteen esittelyä studionäyttelyinä. Kuluvana kesänä tornissa nähdään Turun taideakatemiasta vuonna 2009 valmistuneen, nykyisin Liedossa työskentelevän taiteilija Silja Selosen kokonaisuus nimeltä ´Sonata´. Näyttelyn nimi viittaa luonnon ääniin ja melodiaan, joka kaikessa elollisessa soi. Valotettujen maalausten rinnalla näyttelyssä voi kuunnella 3,5 miljardia vuotta vanhaa geneettistä koodia musiikiksi muunnettuna.

Turun taideakatemian lopputyössään Selonen pohti tieteen ja taiteen suhdetta, mitä ajatusta ilmaisee edelleen omassa taiteessaan. Kiinnostus tieteisiin on saanut hänet pohtimaan elämän alkua ja äänen resonointia, mikä ajatus on kuljettanut hänet myös Taideyliopiston äänitaiteen opintoihin. Innostus äänen ja kuvan yhdistämiseen syntyi näiden opintojen aikana. Hän myös työskentelee tällä hetkellä Biokemian tutkijoiden kanssa biotaiteen parissa. Selosen tyyli on yhdistää näkyvä realismi näkymättömään abstraktiin, koska hän kokee todellisuudenkin olevan molempia. Hän uudelleen tulkitsee avoimesti kansallista maalauskuvastoa. Esikuvat ovat läsnä hänen teoksissaan viitteellisesti, sillä tärkeintä hänelle on tavoittaa tietoisuus.

Silja Selonen on osallistunut aktiivisesti näyttelytoimintaan ja hänen teoksiaan on mm. Turun kaupungin ja Liedon kunnan taidekokoelmissa.