Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

nannankuva.jpgns_2.jpgns_3.jpg

29.9.2018-13.1.2019 Nanna Susi In The Moods

Taidemaalari Nanna Susi on Suomen kansainvälisimpiä kuvataiteilijoita. Hän on valmistanut ekspressionistisia ja värikylläisiä maalauksia jo kolme vuosikymmentä. Laajassa Nanna Suden retrospektiivissä In the Moods on esillä rakastetun taiteilijan tuotantoa eri vuosikymmenien ajalta aivan uusimpiin teoksiin saakka. Näyttely käsittää Salon taidemuseon pääsalit, yhteensä 600m2. Lue lisää

29.9.2018-13.1.2019 Tornissa Canal Cheong Jagerroosin studionäyttely Floating Island


Kiinalaislähtöinen, Suomessa asuva taidemaalari Canal Cheong Jagerroos tuntee hyvin sekä itämaisen että länsimaisen taiteen, ja hänen teoksensa heijastelevat molempia kulttuureita. Hän käy vuoropuhelua näiden kahden eri kulttuurin välillä. Canal dekonstruoi perinteisen kiinalaisen taiteen merkkejä ja symboliikkaa, ja rikkoo abstraktin ja esittävän rajoja. Hänen teoksissaan kiinalaisen mustemaalauksen eleganssi sekoittuu vahvaan länsimaiseen perinteeseen.
Lue lisää

Vuonna 2015 Nanna Susi ja Canal Cheong Jagerroos saivat idean projektista, jossa eri kulttuureista tulevat taiteilijat kokevat toistensa maailmat yhteisellä matkalla. Projektin Blue and Red tavoitteeksi tuli syventää keskinäisten kulttuurien ymmärrystä, solmia suhteita ja rakentaa yhteistyötä. Yhteinen matka vei taiteilijat eri kulttuurien, arvojen ja tunnetilojen läpi. Kokemuksia ja vaikutteita taiteilijat hyödynsivät taiteessaan. Tutustu matkasta tehtyyn Blue and Red -videoon (kesto 13:25, ohjaus, kamera P.J. Piippo).