Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

Tutkimus

kuvakokoelmat.giftietokone.gifkirjahylly.gif

Salon taidemuseossa tehtävä tutkimustyö

Taidemuseon tutkimustyö liittyy kiinteästi näyttelytoimintaan. Museo voi esimerkiksi selvittää ja dokumentoida taiteilijan koko tuotannon. Usein tutkimustyö johtaa julkaisuun. Salon taidemuseo on tehnyt useita julkaisuja. Julkaisu voi käsitellä esimerkiksi oman seudun taiteilijoiden teoksia, jotka on koottu näyttelyyn Salon taidemuseoon.

Museon tutkimustyö on käytännössä tietojen selvittämistä, keräämistä ja tallentamista. Salon taidemuseo on esimerkiksi kartoittanut ja listannut Salon julkiset veistokset sekä monumentit. Teoskartoitus, teosten dokumentointi ja rekisteröinti kuuluvat kiinteästi Salon taidemuseon tehtäviin. Kun taidemuseo huolehtii teknisten tietojen kirjaamisesta teosluetteloon, teostiedot pysyvät tallella tulevaisuudessakin.

Lehtileikearkisto

Museo seuraa aktiivisesti salolaisten taiteilijoiden toimintaa. Heistä kertovat lehtiartikkelit kerätään ja tallennetaan lehtileikearkistoon.

Salon taidemuseon lehtileikearkisto on avoin tutkittavaksi asiantuntijoille. Lehtileikearkistoon kerätään aktiivisesti lehtijuttuja, jotka liittyvät aiheeltaan taidemuseoon, näyttelyihin, paikallisiin taiteilijoihin tai taiteilijaryhmiin. Lehtijutut kerätään kulttuurijulkaisuista, Salon Seudun Sanomista, Perniönseudun Lehdestä, Salonjokilaaksosta, Turun Sanomista ja Helsingin Sanomista. Juttuja on kerätty 1990-luvulta asti. Jos haluat tulla tutustumaan lehtileikearkistoon, pyydä apua infotiskiltä.

Museolla on myös kuva-arkisto näyttelyistä ja taiteilijoiden teoksista.