Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

Taidemuseon tilat ja esteettömyys

Sisäänkäynti
Museon pääsisäänkäynti sijaitsee Mariankadun puolella. Pääsisäänkäynnissä on matala kynnys. Oven avaus pyydettävä tarvittaessa soittamalla ovikelloa.

Infopiste
Neuvonta ja lippukassa sijaitsevat sisääntuloaulassa. Kulku on esteetön. Infopiste lainaa apuvälineitä kuten suurennuslaseja.

WC
Inva-wc sekä miesten- ja naistenhuoneet sijaitsevat vaatenaulakon vieressä heti sisääntuloaulan jälkeen vasemmalla. Kulku on esteetön.

Lastenhoito
Inva-wc:ssä on hoitotaso ja potta. Kahvilassa on syöttötuoleja.

Vaatenaulakko ja säilytyslokerot
Vaatenaulakko sijaitsee sisääntuloaulan läheisyydessä kahvilan puoleisella seinustalla. Lukolliset säilytyslokerot ovat sisääntuloaulassa ja niiden käyttö on maksutonta. Isot laukut tulee jättää museovierailun ajaksi lokeroon. Kulku vaatenaulakoille ja säilytyslokeroille on esteetön.

Näyttelytilat
Museon vanha osa on entinen veturitalli, jonka neljä pilttuuta toimivat näyttelysaleina. Lisäksi näyttelyitä järjestetään tornissa, kahvilassa ja piha-alueella. Näyttelysalit sijaitsevat katutasossa, jossa ei ole liikkumista haittaavia nousuja tai kynnyksiä. Näyttelytiloissa on penkkejä levähtämistä varten. Osa tiloista voi olla tilapäisesti suljettu yleisöltä, muun muassa tornia käytetään kokoustilana. Torniin johtaa portaikko.

Museokauppa
Museokauppa sijaitsee sisääntuloaulassa. Kulku on esteetön.

Tilauskahvila
Tilauskahvila sijaitsee sisääntuloaulan tuntumassa. Tilauskahvilaan on kulku myös sisäpihalta, jossa on kesäisin terassi. Kahvilan sisällä ei ole liikkumista haittaavia nousuja tai kynnyksiä. Kesäterassille johtavalla ovella on korkeahko kynnys ja rappu.

Kirjasto
Kirjasto ja lukutila sijaitsevat sisääntuloaulasta lukien toisen näyttelyhallin parvella. Kulku kirjastoon tapahtuu kierreportaiden kautta. Tilaan ei ole hissiä.

Luentotila
Luentotila sijaitsee sisääntuloaulasta lukien toisen näyttelyhallin päädyssä. Luentotilassa ei ole liikkumista haittaavia nousuja tai kynnyksiä.

Tornin kokoustila
Kulku tornin kokoustilaan tapahtuu kierreportaiden kautta. Tilaan ei ole hissiä.

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Koiran juomakuppi saatavissa neuvonnasta.

Lainattavia apuvälineitä
Lastenrattaat, rollaattori, suurennuslaseja, silmälaseja, taskulamppuja ja näyttöpeilejä. Tiedustelut neuvonnasta.

Tutustu Veturitallin pohjakarttaan.

Lisätietoja esteettömyydestä tai apuvälineistä voi kysellä museon neuvonnasta p. (02 ) 778 4892.