Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

Salon taidemuseon Ystävä-yhdistys toimii taidemuseon taustatukena. Yhdistys edistää taiteen tuntemusta järjestämällä tapahtumia ja retkiä sekä tekemällä taidehankintoja museon kokoelmiin.

Vuoden 2018 Ystävä Marjatta Ruska
Pitkään taidemuseon Ystävä-yhdistyksessa museon taustatukena toiminut Marjatta Ruska on Salon taidemuseo Veturitallin vuoden 2018 Ystävä. Marjatta on istunut yhdistyksen hallituksessa ja suunnitellut yhdistyksen retkiä sekä osallistunut muiden tapahtumien organisointiin aktiivisesti omaa aikaansa säästämättä.

Vuoden 2017 Ystävä Taru Koskinen
Taru Koskinen on monin tavoin avustanut museota ja organisoinut Salon taidemuseon kanssa toteutettuja yhteishankkeita. Esimerkiksi taidemuseon kesänäyttelyn Pitsi on POP näkyvyyden lisääminen kaupungilla käynnistyi keväällä alkaneella pitsikeräyksellä. Lahjoitetuista pitseistä taidemuseon Ystävä-yhdistys toteutti Taito Varsinais-Suomen Salon käsityökeskuksen kanssa mm. toripuistossa olevan ankkurin pitsiverhoilun. Taru Koskinen on Salon taidemuseo Veturitallin Ystävien hallituksen jäsen.

Vuoden 2016 Ystävä Marita Laiho
Salon taidemuseo on valinnut Salon taidemuseo Veturitallin Ystävät -yhdistyksen Vuoden 2016 Ystäväksi yhdistyksen pitkäaikaisen sihteerin Marita Laihon, joka on vuosien aikana omistanut runsaasti aikaa ja energiaa Salon taidemuseon toiminnan edistämiselle museon taustatukena toimivassa yhdistyksessä.

Vuoden 2015 Ystävä Sissi Peltonen
Taidemuseon ystävä-yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Sissi Peltonen on Salon taidemuseo Veturitallin vuoden 2015 Ystävä. Sissi Peltonen on innostava ja kannustava persoona, joka tehnyt vapaaehtoisesti töitä yhteisen hyvän eteen, niin Salon taidemuseon puitteissa kuin esim. yrityskummin ominaisuudessa.

Vuoden 2014 Ystävä Riitta Blomstedt
Riitta Blomstedt on osallistunut aktiivisesti taidemuseon Ystävä-yhdistyksen näyttelykaveri- ja keskustelukumppanitoimintaan. Helsinkiläisen Blomstedtin kakkoskoti sijaitsee Salossa Kiskon Kurkelassa. Riitta Blomstedt on toiminut pitkään myös mm. Eero Järnefelt -seurassa hallituksen jäsenenä ja tehnyt Järnefeltin teosten kartoitusta. Työkseen Riitta Blomstedt on toiminut mainonnan ja markkinoinnin alueella.

Vuoden Ystävä 2013 Heimo Virnala
Taidemuseon Vuoden Ystävä 2013 on Heimo Virnala, joka on aktiivisesti osallistunut yhdistyksen toimintaan ja toiminut taidemuseon taustatukena. Heimo Virnala on työvuosien jälkeen Saloon palannut, eläkevuosiaan viettävä graafikko.