Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14, 24240 Salo
Puh. +358 (0)2 778 4892
veturitalli@salo.fi

Salon taidemuseon Ystävä-yhdistys toimii taidemuseon taustatukena. Yhdistys edistää taiteen tuntemusta järjestämällä tapahtumia ja retkiä sekä tekemällä taidehankintoja museon kokoelmiin.

Vuoden 2016 Ystävä Marita Laiho
Salon taidemuseo on valinnut Salon taidemuseo Veturitallin Ystävät -yhdistyksen Vuoden 2016 Ystäväksi yhdistyksen pitkäaikaisen sihteerin Marita Laihon, joka on vuosien aikana omistanut runsaasti aikaa ja energiaa Salon taidemuseon toiminnan edistämiselle museon taustatukena toimivassa yhdistyksessä.

Vuoden 2015 Ystävä Sissi Peltonen
Taidemuseon ystävä-yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Sissi Peltonen on Salon taidemuseo Veturitallin vuoden 2015 Ystävä. Sissi Peltonen on innostava ja kannustava persoona, joka tehnyt vapaaehtoisesti töitä yhteisen hyvän eteen, niin Salon taidemuseon puitteissa kuin esim. yrityskummin ominaisuudessa.

Vuoden 2014 Ystävä Riitta Blomstedt
Riitta Blomstedt on osallistunut aktiivisesti taidemuseon Ystävä-yhdistyksen näyttelykaveri- ja keskustelukumppanitoimintaan. Helsinkiläisen Blomstedtin kakkoskoti sijaitsee Salossa Kiskon Kurkelassa. Riitta Blomstedt on toiminut pitkään myös mm. Eero Järnefelt -seurassa hallituksen jäsenenä ja tehnyt Järnefeltin teosten kartoitusta. Työkseen Riitta Blomstedt on toiminut mainonnan ja markkinoinnin alueella.

Vuoden Ystävä 2013 Heimo Virnala
Taidemuseon Vuoden Ystävä 2013 on Heimo Virnala, joka on aktiivisesti osallistunut yhdistyksen toimintaan ja toiminut taidemuseon taustatukena. Heimo Virnala on työvuosien jälkeen Saloon palannut, eläkevuosiaan viettävä graafikko.